Nieuwe opdracht: verbouwing villa Oostvoorne

By | particuliere verbouw

JADE architecten heeft opdracht gekregen om het verbouwingsplan van een vrijstaande bungalow, met grote tuin en zwembad, in een villawijk in Oostvoorne te ontwerpen. De villa zal heringedeeld worden waardoor er een betere orientatie op de mooie tuin en het zwembad ontstaat. Het huis zal qua energiezuinigheid ingrijpend worden aangepakt zodat het weer voldoet aan de comfort- en energie eisen van deze tijd en aan die van de toekomst.

Bekijk hier het project op JADE verbouw projecten.

Verbouwing jaren 70 huis in volle gang!

By | particuliere verbouw

De omgevingsvergunning van het verbouwplan in Voorschoten is inmiddels binnen en de verbouwing van dit fraai gelegen jaren 70 huis vordert in hoog tempo. De buitengevel is  verwijderd om de nieuwe isolatie-schil aan te kunnen brengen en de aannemer is gestart met de aanbouw. De oorspronkelijke verdiepingsvloer, een stalton-vloer, is vroeger eerst als muur gebouwd en daarna als vloer in de ruimte gehangen.

Bekijk het project voor meer foto’s van de verbouwing.

SchetsGesprek en gratis entreekaarten voor beurs Eigen Huis

By | eigen huis beurs

(Ver)Bouwen begint met een SchetsGesprek!

De najaarseditie 2015 van de beurs Eigen Huis staat voor de deur. We hebben al menig beursbezoeker blij gemaakt met onze ideeen voor hun nieuwe huis of verbouwing. Veelal leidde dit tot een samenwerking waarbij het ontwerp ook echt uitgevoerd is. Dus heeft u verbouw- of nieuwbouwplannen, vraag bij ons uw gratis entreekaarten aan en kom daarna naar onze stand D25 voor een inspirerend SchetsGesprek.

Kom er tijdens deze beurs achter of (ver)bouwen samen met JADE architecten iets voor u is. Dit kan via ons gratis SchetsGesprek aan een van onze SchetsMachines. Uiteraard wilt u weten of onze ideeën aansluiten bij uw wensen en budget, wie wij zijn en of het klikt. Dit gesprek is het best te typeren als een architectonische proefrit. Tijdens een korte sessie praten we al schetsend over dromen, wensen en mogelijkheden voor uw verbouwing of nieuwe woning. Dit doen we met architectenpennen, stiften en schetspapier. Uiteraard krijgt u de schets gewoon mee naar huis.

Bezoek ter voorbereiding alvast onze websites verbouwarchitect.nl of nieuwbouwarchitect.nl. Hier vindt u alle informatie over het verbouwen van uw woning of over zelfbouw. Leest u ook alvast de jadewerkwijze. Wilt u alvast een voorproefje? Bekijk dan de foto’s van onze stand.

De beurs Eigen Huis wordt gehouden van 9 t/m 11 oktober 2015 in de Jaarbeurs Utrecht. Bezoek ons op standnummer: D25.
Ook dit jaar geven wij 25 gratis kaarten weg. Vraag uw kaarten aan via het formulier op onze hoofdwebsite.

Nieuwe opdracht: verbouwing jaren 70 huis in Voorschoten

By | particuliere verbouw

JADE architecten heeft opdracht gekregen om het verbouwingsplan van een typisch jaren 70 huis, met grote tuin en zwembad, in Voorschoten te ontwerpen en de uitvoering ervan te begeleiden. Het huis zal uitgebreid worden qua oppervlakte waardoor een betere orientatie op de grote tuin ontstaat. De plattegronden worden opnieuw ingedeeld en het huis krijgt een bouwfysische upgrade zodat het weer voldoet aan de comfort- en energie eisen van deze tijd en aan die van de toekomst.

Lees meer over dit project.

jadearchitecten op woonbeurs Rotterdam

By | jade architecten

In het weekend van 14-15 maart is het mogelijk om bij JADE architecten aan te schuiven voor een SchetsGesprek op de woonbeurs in Rotterdam. De beurs richt zich met name op (toekomstige) woningbezitters in de regio Rotterdam. Indien u plannen voor een nieuwbouwwoning op een van de kavels in of rondom Rotterdam heeft of een verbouwing van uw woning heeft gepland kom dan eens langs voor advies en een inspirerend SchetsGesprek.

Rotterdam biedt legio mogelijkheden voor zelfbouw. Er is zelfs een speciale website opgezet voor mensen die geïnteresseerd zijn in een nieuwbouw kavel, klushuizen of in een van de vergeten plekken van Rotterdam. JADE ontwerpt momenteel aan een stadswoning vanuit het ‘pak je ruimte’ initiatief. Bekijk het project.

Wij zijn te vinden in het Architectencafe. Meer informatie over de woonbeurs vindt u hier.

Start verbouwing monumentaal grachtenpand Delft

By | particuliere verbouw

In de afgelopen maanden is er hard gewerkt aan het verbouwplan voor dit monumentale grachtenpand. Het ontwerp is, met complimenten, goedgekeurd door de monumenten- en welstandscommissie. Tijdens de aannemerselectie is de keuze op Zeelenberg uit Delft gevallen. Een aannemer met veel kennis van dit soort historische panden. De verbouwingswerkzaamheden zijn inmiddels gestart.  Na het verwijderen van de binnenwanden en de afwerklagen wordt de enorme diepte, maar liefst 21 meter, van dit huis goed zichtbaar. De totale verbouwing zal ca. 3 maanden in beslag nemen.

Bekijk de foto’s van de verbouwing.