Succesvolle jadeprestatietest verbouwing Langhuis Ossendrecht

De jadeprestatietest (met bijbehorende champagne) is succesvol uitgevoerd voor de verbouwing Langhuis in Ossendrecht.

Onze opdrachtgevers, Jorg en Renate en hun twee kinderen, vroegen om een uitbreiding van het huis in de vorm van een uitbouw zodat er beter zicht op de tuin zou ontstaan. Een studie wees echter uit dat bij een herindeling van het langhuis nog veel ruimte te winnen was. Hierdoor konden de kosten voor een uitbouw bespaard worden.

Aan de lange zijden van het huis zijn kozijnen met glas tot op de vloer geplaatst. In het hart van het huis is een nieuwe keuken op maat gemaakt met aan weerszijden grote openslaande deuren. Er is nu meer contact met de tuin mogelijk en er valt veel meer daglicht diep de woning binnen. Zelfs wij waren verrast door de hoeveelheid licht, lucht en ruimte. De begane grond vloer is verwijderd en vervangen door een nieuwe betonnen vloer met vloerverwarming, in het gehele huis is de vloer afgewerkt met een grijze gietvloer behalve bij de keuken. Hier is de vloer afgewerkt met straatklinkertjes waardoor de bestrating buiten letterlijk doorloopt naar binnen. De klinkers zijn hergebruikt uit de bestaande keuken. Bij de keuken is over de volledige breedte van de woning een extra diepe kastenwand geplaatst met een geheime deur. De plattegrond van de begane grond is opnieuw ingedeeld. Achter de keukenkast bevindt zich de entree en de hoofdslaapkamer met badkamer en suite. In de wand zit niet alleen veel bergruimte maar is ook de meterkast weggewerkt.

JADE heeft het verbouwplan gemaakt en de bouwaanvraag ingediend. Onze opdrachtgevers hebben zelf het traject van de aannemerselectie en de bouwbegeleiding gedaan. Hier zijn ze bijzonder goed in geslaagd. In het oorspronkelijke ontwerp is een vide bedacht boven de keuken. Deze is komen te vervallen vanwege de kosten voor de constructieve ingrepen.

Op onze vraag of ze het nog een keer zouden doen antwoordden ze volmondig ‘Ja, zonder architect waren we nooit tot dit resultaat gekomen.’ Ook het bouwtraject is ze meegevallen: ‘we hebben met zijn allen tijdens de verbouwing in de tuin gekampeerd’. Alhoewel het huis nog niet helemaal af is zijn ze toch blij dat ze in hun verbouwde woning konden trekken.

Bekijk hier het project.