Nieuwe opdracht: verbouwing woonboerderij (rijksmonument)

Jade architecten ontwerpt aan een 18e eeuwse rijksmonumentale woonboerderij in Benschop. Monumentaal aan deze boerderij is het gebint (houten constructie) en de uiterlijke verschijningsvorm. Het interieur is niet monumentaal en zeker niet van deze tijd. De houten constructie is verstopt achter verlaagde plafonds en voorzetwanden. Samen met de nieuwe eigenaren van dit bijzondere huis gaan we een nieuwe ruimtelijke indeling maken en de monumentale constructie weer zichtbaar en voelbaar maken. Het achterdeel zal straks de nieuwe woonkeuken herbergen met uitzicht op het weidse achterland.

Wij hebben met deze enthousiaste opdrachtgevers kennisgemaakt aan onze Schetsmachine op de beurs EigenHuis (ver)bouwen.


verbouwing woonboerderij 07


verbouwing woonboerderij 06


verbouwing woonboerderij 05verbouwing woonboerderij 03


verbouwing woonboerderij 02


verbouwing woonboerderij 01