Tussen 7m2 en 7 ha

Jade architecten heeft samen met Transformers een presentatie gehouden voor de lezingenserie AIR Start Up. Dit was ons eerste publieke optreden onder de naam Jade architecten. We hebben onze fascinatie voor ‘door de mens gevormde landschappen’ laten zien aan de hand van twee lopende onderzoeken: ‘De transformatie van het landschap door Tagebau’ en de ‘Stedenbouwkundige impact van de Tweede Wereldoorlog op de stad Auschwitz‘. Daarna kwam de kleinste schaal waarop wij werken aan bod. De particuliere verbouwing van 7 m2. Kan het contrast groter zijn? Jade heeft startende bureaus en geinteresseerden laten zien waarom onze beursstand op de beurs EigenHuis (ver)bouwen zo’n succes is geweest en waarom wij met zoveel plezier voor particulieren werken. Misschien hebben we teveel verklapt :-)

In de discussie aansluitend werd gesproken over de ambities van beide bureaus. Wij zijn vooral op zoek naar een manier om projecten tussen de 700 en 7000 m2 te realiseren. Hoe wij dit gaan doen lees je na de zomervakantie.

Bekijk hier het verslag van de avond van gespreksleider Astrid Aarsen (Architectuurzaken).