AIR Start Up – een kijkje in de keuken van jade architecten

Jade architecten is samen met Transformers door het Architectuur centrum van Rotterdam (AIR) gevraagd om een presentatie te houden in het kader van de lezingenserie AIR Start Up. Jade architecten geeft een kijkje in eigen keuken.

De architect opereert steeds vaker als duizendpoot en geeft zijn vak op verschillende manieren vorm. In de rol van onderzoeker, adviseur of als kennismakelaar en procesbegeleider. En steeds vaker ook in een idealistische en meer activistische rol. Het ‘architectivisme’ viert hoogtij. Komt dit voort uit de behoeften van de architect zelf, of is de vraag veranderd? Hoe actief kunnen architecten de vraag naar hun vakkundige inbreng organiseren? Wie zijn daarvoor aangewezen opdrachtgevers? Of moeten die juist georganiseerd worden? Aan de hand van de bureaupraktijk van twee jonge Rotterdamse bureaus die actief een markt voor zichzelf creëren komen deze vragen aan de orde. Is dat nog architectenwerk? Hoe kijkt de huidige generatie architecten daar tegen aan?

Deze vragen staan in de START UP bijeenkomst op maandag 6 juni a.s. centraal. Aanjagers van het debat zijn: Robbert de Vrieze van Transformers en Eelco Dekker en Ernst de Jager van JADE Architecten. Het debat staat onder leiding van Astrid Aarsen (Architectuurzaken).

Datum: maandag 6 juni 2011
Locatie: Schieblock (eerste verdieping), Schiekade 189 Rotterdam
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: gratis
Meer informatie: www.transformism.org, www.jadearchitecten.nl